El Videolit com a metodologia d'aprenentatge actiu a través d'un projecte de creació.


Title :soneto1000.wmv

Aquesta segona pràctica de videolit pretén reflectir el viatge interior al desig i als somnis a través dels horts de tarongers valencians. És, també, la meua felicitació a Raffaele Pinto per la publicació al facebook dels 1000 sonets el 31 de desembre de 2011. La versió que he escollit no és l’original en italià, sinó la traducció al castellà de l’autor.

 Els colors predominants són molt lluminosos. El verd i el taronja dels arbres, així com el seu espessor, ens transporten a un  somni amorós, misteriós i alhora alegre.  

Hi ha un efecte difuminat sobre la imatge que intensifica l’ambient oníric, i també la suggerent música del grup valencià “Trullars” que, curiosament, es titula “Viatge”.

 Observem, com al sonet, dues parts al videolit, constituïdes pels dos quartets i pels dos tercets. En la segona part, hi ha un ritme més ràpid en l’aparició dels versos, en la música i en el travelling de la càmera que condueix a la sortida de l’hort, del somni i del sonet. El matoll que hi ha a la sortida representa també una altra xarxa, provoca un retorn a l’hort, al somni, al desig de l’etern retorn. Tot pot recomençar una i altra vegada.

 Heus ací el sonet (versió traduïda al castellà):

 

Cuando sueño contigo y de repente

te metes en la cama y te me arrimas

detrás con un abrazo enamorado,

hago como si nada, silencioso,

como si tú lo hubieras hecho solo

para burlarte en medio de la noche

o traerme un aviso de desahucio.

Pero después siento tu mano hurgar

bajo la manta; busca el corazón,

lo agarra dulcemente y lo acaricia.

Entonces te conviertes toda tú

en red que envuelve el alma con amor,

¡y me entras dentro sin ni un arañazo!

Maite Boscà Lloret hace 2742 dias

Amb el suport de: