Paraula Construïda

Propietari: Toni

Membres: 21

Descripció:

Mostra de treballs artístics que transformen la paraula en un espai habitable o en moviment: instal.lacions, art efímer, literatura escènica, literatura transitable.

Descripció breu: Dedicada a la paraula i l'espai

Interessos:

Lloc web:

Darreres discussions

No s'han creat fils.

Planes de la comunitat

mapes literaris

Darreres actualitzacions de hace 3062 dias per aleix

L'obra pública de Joan Brossa: Els poemes corporis

Darreres actualitzacions de hace 3441 dias per aleix


Fitxers de la comunitat

El bes de la mort

hace 2419 dias

Més

Magnífica escultura que s’elaborà al taller de Jaume Barba. Concebuda per l’escultor Joan Fontbernat a partir d’un encàrrec molt concret del client: l’escultura havia de reflectir els versos de Mosen Cinto que eren l’epitafi de la tomba.

Mes son cor jovenívol no pot més;

en ses venes la sanch s’atura y glaça

y l’esma perduda amb la fe s’abraça

sentint-se caure de la mort al bes.

Jacint Verdaguer

Si en voleu saber més, aquí us deixo aquest enllaç

http://librorum.piscolabis.cat/2008/11/el-bes-de-la-mort-el-vers-petrificat-de.html

 

Neo-Deo

hace 2700 dias

Més

Paraules, escultura, ombres i llum. El treball de Fred Eerdekens és realment interessant.

La conversa com escultura

hace 2838 dias

Més

"La conversación como escultura" és una recreació en video d'una performance oral de Juan Camacho a partir del treball de Joseph Beuys a la 5ena Documenta de Kassel (1972) i de les reflexions del propi artista sobre la relació entre escultura i idea, i matèria i pensament: http://www.juancamacho.net/video/ 

Si us intereressa el tema no deixeu de visitar la seva pàgina.

Abecedari de la llibertat

hace 2984 dias

Més

Un projecte a tenir en compte. Paraula i espai a Corbera d'Ebre. Abecedari de la llibertat. A la fota, la lletra "T" en un treball de Mariano Andrés Vilella amb poema de Joana Bel.

Ariel

hace 3060 dias

Més

Estrena mundial del ballet "Ariel", produït per l'AMV, amb música de Robert Gerhard i coreografia de Montserrat Colomé, escenografia i vestuari de Llorenç Corbella i coordinació artística i pedagògica de Carme Vidal. L'orquestra: Camerata XXI. Direcció: Tobias Gossmann. L'acte s'ha realitzat durant les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2011. Els esbossos de l'escenografia van ser realitzats, en el seu moment, per Joan Miró; i l'argument i el text comptà amb el suport de Josep Vicenç Foix, que es basà en La Tempesta de W. Shakespeare.

Homenatge al llibre

hace 3087 dias

Més

Sempre m'ha agradat la idea que va servir de base a Joan Brossa per al seu "Homenatge al llibre" (1994) aixecat entre Gran Via i Passeig de Gràcia. Llàstima que, tal i com s'apunta a "Itineraris brossians", per raons pressupostàries derivades de la complexitat mecànica d'un projecte basat en la imatge del saltamartí, el projecte acabés impedit de la mobilitat que Brossa havia previst.<

Joan Brossa. Poema visual transitable en tres partes/3. Final.

hace 3441 dias

Més
Poema transitable de Joan Brossa que es troba al Velòdrom de la Vall d'Hebron (Barcelona) format per tres parts. Aquesta última: "Final", també és coneguda com a "Destrucció" i data de 1984.

Ferrater

hace 3444 dias

Més
Portada del videolit dedicat als germans Ferrate(r)
Amb el suport de: