El Videolit com a metodologia d'aprenentatge actiu a través d'un projecte de creació.

Membres

Formació

Propietari: -PAC-

Membres: 35

Descripció:

Mostra de treballs realitzats en tallers, cursos i seminaris que utilitzen el videolit com a metodologia d'aprenentatge actiu a través d'un projecte de creació.

Descripció breu: El Videolit com a metodologia d'aprenentatge actiu a través d'un projecte de creació.

Interessos:

Lloc web: http://videolit.org/pg/groups/130/formaci/

Darreres discussions

No s'han creat fils.

Planes de la comunitat

400 colps

Darreres actualitzacions de hace 3078 dias per aleix

Capharnaüm

Darreres actualitzacions de hace 3178 dias per aleix

OFÈLIA

Darreres actualitzacions de hace 3442 dias per aleix

Música gratis

Darreres actualitzacions de hace 3442 dias per aleix


Fitxers de la comunitat

Lo mariner

hace 3059 dias

Més

Interessant anàlisi realitzat per Berta Rubio en el marc de l'Especialització: "L'ensenyament de la literatura amb eines digitals" (dirigit per la Dra. Laura Borràs) de l'ús del videolit com a eina docent a partir de quatre videolits realitzats per alumnes d'ESO i de Batxillerat de l'IES Baix Camp inspirats en un mateix text literari: "Lo mariner",

 

English poetry videolits

hace 3059 dias

Més

Sota el títol English Poetry Videolits, Imma Sanmartin, professora d'anglès de l'IES Gabriel Ferrater, ha treballat una selecció de poemes en anglès a través del format videolit. L'objectiu del projecte ha estat treballar i analitzar els poemes per després donar-los una forma plàstica. Es tracta de que l´alumnat trobi noves formes d´expressió, en aquest cas la plàstica, per, a través de les imatges i el so reflectir la seva interpretació dels textos literaris. Aquesta activitat ha estat molt enriquidora tant pel seu valor metodològic com interdisciplinar. En aquesta pàgina es mostren els treballs realitzats per alguns dels seus alumnes.

Presències i virtualitats. Les TIC i la diàctica de l'art

hace 3068 dias

Més

"Presències i virtualitats. Les TIC i la didàctica de l'art als espais museístics" van ser unes jornades pedagògiques organitzades pel MAMT i en les quals va participar el videolit com a metodologia d'aprenentatge actiu a través d'un projecte de creació. Durant les jornades, els alumnes seguiren diferents comunicacions relacionades amb el món de les TIC i la diàctica de l'art, entre elles: "La paraula pixelada", que va servir de preàmbul al taller de videolits dirigit per Cori Pedrola i Aleix Cort.

Màster de Literatura en l'Era Digital

hace 3139 dias

Més

El màster en literatura en l’era digital és una iniciativa que sorgeix de la retroalimentació entre el món acadèmic i el món de l’empresa per tal d’oferir una formació capdavantera,  professionalitzadora i de qualitat en el sector de la cultura literària. Els plantejaments metodològics i la dimensió formativa que l’Espai Superior d’Educació Europeu (EEES) ha comportat obliga les universitats a oferir una formació alhora teòrica que pràctica, amb una vinculació directa amb la realitat professional. En aquest sentit, el màster en literatura és una oferta formativa de caràcter mixt -amb continguts de recerca de la màxima actualitat i, alhora, que té un caire professionalitzador-, que es desenvolupa en el marc de l’EEES i que centra la seva atenció en les qüestions relatives a les transformacions que la literatura i les seves professions estan experimentant en l’actual societat de la informació. Està especialment orientat a l’enriquiment dels perfils de gestió cultural que molt sovint acaben desenvolupant els llicenciats de formació humanística (Filologia, Filosofia i Lletres i Ciències de l’Educació i la Comunicació). 

Projecte Videolit: 3 dimensions, 1 objectiu

hace 3159 dias

Més

"Projecte Videolit: 3 Dimensions, 1 Objectiu" és la comunicació presentada al "III Congrés d'Educació de les Arts Visuals"  per A. Cort i M. Pedrola. L'article explica la potencialitat del videolit com a eina d'aprenentatge a partir de tres vies de treball que superposen i retroalimenten: creació, difusió i formació, i de l'experiència realitzada pels autors en centres de formació, seminaris i diversos tallers literaris i audiovisuals.

El videolit com a eina educativa

hace 3159 dias

Més

"El videolit com a eina educativa" és el títol de la comunicació presentada per Sandra Hurtado al XVII Simposio de la Sociedad Española de Literatura General y Comparada, 2010.

Una experiència de b-learning

hace 3178 dias

Més
PAC presentat per Oreto Doménech al Màster de Postgrau "La literatura en l’era digital. Llengües i cultures” dirigit per Dra. Laura Borràs (UOC) titulat: "Una experiència de B-Learning: Un blog de l'assignatura de valencià". Convençuda que "és a través del diàleg que es pot convertir la informació en coneixement", Doménech exposa la seva experiència i opinions al voltant del b-learning. Si us interessa el tema, no deixeu de llegir-vos el treball d'aquesta formadora entusiasta i crítica i dirigiu-vos a http://www.scribd.com/doc/13070228/PAC-Oreto-Domenech.

De la paraula a la imatge

hace 3179 dias

Més

"De la paraula a la imatge. La poesia visual com a discurs poètic alternatiu"  ha estat un curs monogràfic a càrrec d'Enric Bou realitzat a l'Auditori del MACBA aquest mes. Ha estat un curs ple de bones intencions però decebedor, per a mi, per moltes i variades raons: falta de ritme, lectures improvisades dels textos de la pantalla, un fil narratiu dèbil que intentava entroncar els primers cal.ligrames amb els ismes a partir de la poesia visual, exposició d'alguns conceptes amb els que discrepo (com ara el fet que la poesia visual es pot veure i llegir alhora), manca de profunditat en alguns dels camps (en la tipografia, sense anar més lluny) i un material de base al que -crec- es podia treure bastant més de profit i que oblida (en el marc d'un museu d'art contemporani) alguns exemples notoris de contemporaneïtat de la poesia visual de casa nostra que acabaran convertint-se -sense cap mena de dubte- en clàssics -si ja no ho són-. El millor, per a mi, les exposicions que completaven el curs: Gil J Wolman, Benet Rossell, i Signes i escriptures, i el PDF adjunt. És una opinió.

 

Amb el suport de: