2009
22/04

Taller de Videolit al Museu d'Art Modern de Tarragona

Enviat el dimecres, 2 de desembre de 2009

, , , , , ,

22-29 abril 2009
Les jornades van destinades a agents culturals de la demarcació en els camps de la gestió
i el turisme cultural, professors d’Ensenyament Primari, Secundari, Batxillerat i Cicles Formatius,
especialment dedicats a l’educació visual i plàstica i a la formació artística, estudiants universitaris ( Àrea de Pedagogia, Ciències de l’Educació, Història de l’Art, Antropologia i Turisme) i educadors de museus i d’espais d’art públics i privats. El taller porta per nom: La paraula pixelada. Videolit: una metodologia d’aprenentatge actiu.

2008
21/04

L'IES Baix Camp presenta els primeres treballs del projecte Videolit

Enviat el dimecres, 2 de desembre de 2009

, , , ,

21 abril 2008

L'IES Baix Camp
ha organitzat en col·laboració amb l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus el projecte Videolit, una proposta de creació a través de càpsules audiovisuals de 5 minuts de durada en el qual la paraula hi té un pes important. Els primers treballs es presenten durant la Diada de Sant Jordi.


Els videolits estan realitzats pels alumnes i es presenten durant aquest mes d'abril al centre. El projecte Videolit neix amb la intenció de complementar l'educació artística i de pensament en els centres de formació. També vol contribuir en el desenvolupament i la renovació del llenguatge artístic en el camp audiovisual.

Videolit utilitza la paraula, el so i la imatge (matèries primeres del llenguatge) per incidir en el fet que hi ha literatura més enllà dels llibres i per acostar l'art contemporani als centres de formació.

L'IES Baix Camp ha organitzat el projecte Videolits sota la coordinació d'Aleix Cort i de Germà López.

2009
12/11

Videolit al V Festival de Poesia de Reus

Enviat el dilluns, 23 de novembre de 2009

, , ,

12-14 novembre 2009

Un festival renovat, amb més implicació dels creadors locals, és el que proposa la cinquena edició del Festival de Poesia de Reus. La renovació ha implicat, sobretot, prescindir de la directora anterior, Isabel Olesti, i, en conseqüència, la pèrdua del nom de Taca d'Oli, amb què es van conèixer les quatre primeres edicions del festival. Els vuit actes del festival, gairebé tots relacionats amb les arts escèniques, es desenvoluparan del 12 al 14 de novembre en diversos escenaris de la ciutat.

El festival començarà el 12 de novembre a la Sala Santa Llúcia (19.00 h), vuit dies després que hagi acabat el festival de cinema Memorimage (que també ha experimentat una profunda renovació), i ho farà amb la presentació del projecte Videolit, una proposta de fusió de poesia i audiovisuals que promouen els escriptors Aleix Cort i Cori Pedrola entre els instituts de Reus. Al mateix indret (21.00 h) també es representarà l'espectacle inaugural Ciutat, un muntatge basat en el llibre de poemes inèdits del mateix títol de l'escriptor Jordi Cervera. El divendres dia 13, el festival ha programat dos espectacles escènics: a la Biblioteca Central Xavier Amorós (19.30 h), Xerraires, improvisant en busca d'autor, una producció del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa que dirigeix Carlo Boso i en el qual els actors Lluís Graells i Gabriel Serrans interpreten qualsevol tema que els proposi el públic; i a la Sala Santa Llúcia (21.00 h), Itinerari de paraules, un recital en què l'actriu Montserrat Carulla posa la veu als seus contes i poemes preferits de les literatures catalana i espanyola.

    Loading...
Amb el suport de: